Obožavam nokte i jako mi je važno da su oni uredni i elegantni. Nekada sam volela duge, špicaste, veštačke nokte, a danas, posle dugo godina eksperimentisanja, uživam u kratkim i jednobojnim noktima.

Akril, izlivanje, što veći, što sjajniji, što špicastiji. Kako su prolazile godine, a ja sazrevala, shvatila sam da su ti nokti lepi ali za posebne prilike. Menjala se moda, a menjao se i moj ukus, nekada sam i ja volela duge, crne, špicaste nokte od 2,3cm. Svaki put kada sam ih nosila tata bi me pitao: “Molim te kaži mi kako ti funkcionišeš”.
Pored momenta da ti dugački nokti povređuju i osobu koja ih nosi i ljude oko nje, vrlo je interesantno koliko moramo da uništimo i stanjimo naše noktatne ploče i posle svega toga stavimo u UV lampu, da nas malo zapeče dok se stvrdne gel. Sve je to nekad bilo normalno, a danas ?
Danas su se stvari malo promenile. Ja, neko ko je nekad bio zaluđen dugačkim i špicastim noktima, sam prešla u potpuno drugu krajnost-kratki i jednobojni nokti.
Stalno sam bila u potrazi za nečim što nije toliko štetno, ali ipak da izgleda uredno i traje bar dve nedelje. Delovalo je nestvarno. Želela sam da otkrijem salon/tehniku koja nije toliko štetna, gde nema uv lampe, da nemam 5mm debeli sloj gela na noktima, da traje bar dve nedelje i da izgleda dobro. I verovali ili ne to postoji.
U pitanju je brend SNS nails koji je američkog porekla ali se najviše koristi u Australiji. U Australiji je pre nekoliko godina donesen zakon da je zabranjeno korišćenje solarijuma i UV lampi.
Ova tehnika je neverovatna zato što koliko god da poznajete fiziku nije vam jasno šta se događa dok ne probate ovu posebnu tehniku.
O čemu se radi? Znači nema gela, nema uv lampe, moje pitanje je bilo ali kako? Evo ovako: manikir pripremi vaše nokte za tretman, tako što nežnom turpijom ukloni višak masnoće sa vaših noktiju, zatim namaže neku vrstu zaštite, i kreće proces. Manikir vaše nokte namaže bazom i onda umače u prah. Prah je boja. I tako ponovi dva puta. Nakon toga pređe sa lakom za zaštiti preko svega toga i vaši nokti su gotovi. Uredni, čvrsti, elegantni, postojani- sve ono što ja očekujem plus pored svega toga nisu oštećeni. Ovaj neverovatni tretman možete pronaći na Vračaru u salonu Skinovation. Ako vam treba još informacija kontaktirajte me.

Ja sam se ovaj put odlučila za šljokice, jer ih obožavam i ipak je još malo nova godina <3

img_5031 img_5032

Prstenje: Werkstatt

About The Author

One Response

 1. Mr.M

  Baš mi je drago što postoji nova tehnika koja ne oštećuje nokte, a opet omogućava dugotrajnost boje i kvalitet. Ovo ću morati da pokažem mojim damama pa da ih i počastim malo sad za novogodišnje praznike!

  Želim ti sve najbolje u novoj godini!

  Pozdrav,
  Marko

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.