Every day I say to myself  ”from tomorrow (usually Monday), I will start with my healthy diet”.  Every morning I start with healthy breakfast and every night I finish with donut. We can say that I am addicted to sugar.

Today a lot of media talk about how sugar is dangerous. There are a lot of researches and it’s scientifically proven that cancer cells feed on sugar. In addition It is very unhealthy and dangerous when you consume sugar in large quantities, you also feel tired, sleepy and bloated.

It’s very interesting that I know all these things and I can’t stop eat junk food(sugar). Namely I can but just first month, and after that one month I say to myself ”Let’s cheat a little”, just one meal and It’s never one meal. After two weeks of cheating I forgot that I had some healthy plan and I continue with unhealthy life.

When I want to justify myself I think: it’s Holiday time or it’s exam week or It’s pms time, but one thing is for sure I will always choose chocolate instead of vegetables.

I was vegan, vegetarian, on hrono diet, on ketogenic diet, on gluten free diet, and everything has shelf  life (about 40 days).

The most interesting thing is the moment when I see chocolate and I lost my mind. In that moment I forgot on all my meal plans, ideas about ideal body, on everything, and in that moment the only important thing is to eat It.

Tomorrow is one more Monday in my life and I will try again to eat more healthy and less junk food.

P.S.

A lot of people would say ”she is to skinny, why she need meal plan” or something like that.  No, I don’t want to be skeleton, I just want to be healthy and to regain my old weight.

Svake nedelje kažem od ponedeljka krećem zdravo da se hranim. Svakog ponedeljka ustanem krenem lagano sa zdravim doručkom, a uveče završim sa krofnom i pomislim od sutra, polako, mladi smo. Moglo bi se reći da sam zavisna od šećera.

Dosta se danas u medijima priča o tome kako je šećer opasan. Postoji mnogo istraživanja i naučno je dokazano da se ćelije raka hrane šećerima. Pored toga što je nezdravno i opasno, nakon konzumiranja velike količine šećera osećamo se umorno, pospano i naduto.

Jako mi je interesantno što pored svih stvari koje znam o šećeru i dalje ne mogu da se iskontrolišem tj. mogu ali prvih mesec dana kada sam jako motivisana, nakon toga se vratim staroj dobroj navici- jedem sve.

Možda su praznici, možda je zbog ispitnog roka, možda sam u pms-u, stalno se pravdam, ali jedno je sigurno – uvek ću umesto povrća izabrati čokoladu ili pizzu od 42 cm.

Bila sam i vegan i vegetarijanac i na hrono, keto, bezglutenskoj ishrani, ali sve to ima rok trajanja, oko 40-ak dana. Vrlo sam rigorozna kada sam motivisana, pridržavam se pazim, jako mi je važno šta jedem, kako jedem. I onda se dogodi momenat kada odlučim da dam malo sebi oduška, da prekršim jedan obrok. Obično taj odušak potraje dve nedelje i nakon toga samo nastavim da se hranim isto- nezdravo.

Najinteresantnija stvar je ”suženje svesti” koje se dogodi u momentu kada vidim čokoladu. Nema onoga šta će mi to, ne valja, nije zdravo..Tog trenutka ja zaboravim ko sam, gde živim, da želim da se hranim zdravno i izgledam dobro-sve pada u vodu. Jedina bitna stvar u tom trenutku je pojesti tu čokoladu.

Sutra je još jedan ponedeljak u mom životu,  odlučila sam da opet probam, možda uspem.

P.S.

Dosta ljudi će reći a šta će tebi djeta ti si mršava, bićeš anoreksična itd. Ne, ne želim da budem saraga, samo želim da se osećam dobro i da imam uredan način ishrane.

 

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.